Julkaistu 2 kommenttia

Hippukulta Arctic Gold nettikauppa on uusittu

Hippukulta Arctic Gold nettikauppa on uusittu maaliskuussa 2021. Hippukulta ja Arctic Gold jatkaa Hipputeoksen toimintaa Lapin kultahippujen ja kultahippukorujen myynnillä. Kullankaivuvälineet ovat myynnissä Finndetectorilla Rovaniemellä.

Hippukullan valikoimiin kuuluvat myös lappiaiheiset kirjat, uudet ja vanhat antikvariaatti kirjat sekä vanhojen ajoneuvojen harrastukseen liittyvät kirjat ja muut oheistuotteet; kyltit, mukit ym.

Hippukullan omistaja Raimo Niemelä on toiminut kirjakustantajana vuodesta 1977 alkaen ja aktiivisena kullankaivaja 1990-luvun alusta lähtien Sotajoen ja Moberginojan alueella. Lisäksi hän harrastaa vanhoja ajoneuvoja.

sotajoki kultamonttukultakirjat

Julkaistu Jätä kommentti

Korundi korukivi Sotajoelta

Korundeja Sotajoelta Inarista

Kullankaivaja on vuosien aikana löytänyt muutamia isoja korundeja valtaukseltaan. Ne ovat myynnissä tarjousten perusteella. Näitä on ollut harvoin myynnissä.

Isompi sinertävä korundi painaa 90,95 grammaa ja koko on 43×53 mm. Toinen vaalea korundi on hieman pienempi, painaa 51,70 grammaa ja koko on 30×43 mm.

Ota yhteyttä Raimo Niemelä  o4o5454833

Katso korundin ominaisuuksia ja kuvia geologia.fi sivustolta http://www.geologia.fi/index.php/glossary/korundi/

 

Julkaistu Jätä kommentti

Kultahiput Suomen Lapista

Kultahiput ovat Lapin aitoja sorasta veden avulla huuhdottua kultaa. Menetelmä on sama, mitä on kullan kaivussa käytetty jo vuosisatoja. Menetelmässä ei käytetä mitään kemikaaleja ja huuhdontavesi ohjataan takaisin luontoon puhdistettuna selkeytysaltaiden kautta.

Katso tästä kultahiput nettikaupassa  KULTAHIPUT

Lapio- ja konekaivun periaatteet ovat samoja. Molemmissa Huuhdottava aines rikastetaan virtaavan veden kaivinkoneavulla rännissä, laitteistojen mittakaava on erilainen. Nykyään poikkeuksetta vesi pumpataan moottorikäyttöisillä pumpuilla huuhdontalaitteistoon ja johdetaan takaisin selkeytysaltaiden kautta puhdistettuna vesistöön. Noin vuosisata sitten ei ollut käytössä pumppuja, jolloin pääasiassa huuhdottava maa-aines otettiin jokien penkalta. Nyt voidaan kaivaa kaukana vesistöstä johtamalla vesi pumpuilla paikanpäälle. Imuruoppauksessa imetään vettä ja maata joen pohjasta ejektorin välityksellä, ejektorin läpi menevä voimakas suihku muodostaa imuletkuun alipaineen.

Kaikissa menetelmissä kulta erotellaan vaskoolilla rännin rikasteesta.

Lapin kultahiput ovat vähintään 95 %:sta kultaa, mukana on hieman hopeaa ja muita metalleja. Jokainen kultahippu on oma luonnon taideteos. Kulta on saostunut miljoonia vuosia sitten kivenrakoihin, usein miten kvartsijuonteessa. Jääkausi ja eroosio ovat murskanneet kiviaineksen ja vesi on kuljettanut maata pois, kulta painavampana on pysähtynyt pohjalle ja rikastunut samoihin paikkoihin. Jos hippu on pyöristynyt ja kuluneen näköinen, niin se on kulkeutunut pitkiä matkoja hiekan ja kivien pyörityksessä, teräväpiirteinen hippu on syntynyt lähellä löytöpaikkaansa.

Julkaistu Jätä kommentti

KIRJAT Tarinoita kultamailta ja Lapista

kirja harraste tekniikka lappi

KIRJAT Tarinoita kultamailta ja Lapista.

Hipputeos on kustantanut noin 20 lappi- ja kulta-aiheista kirjaa. Kirjakustannustoimintaa jatkaa Hippukulta Oy, joka on hankkinut vuoden 2020 alussa jo julkaistujen kirjojen oikeudet ja kustantaa uusia kirjoja.
Nettikaupassamme on myynnissä myös muiden kustantamia sekä antikvariaatti kirjoja sekä taulujaLapista ja Lapin kullasta.
Katso kaikki kirjat tästä KIRJAT ja TAULUT
Julkaistu Jätä kommentti

Puurakennussarja

UUTUUS SUOMESSA PUULELU RAKENNUSSARJANA

Messuosasto
Messuosasto

Nyt on Suomessakin saatavilla puusta tehty pienoismallien rakennussarja. Rakennussarja on kuin kolmiulotteinen palapeli. Rakennuspalat on 3 mm paksua balsavaneria. Osat kiinnittyvät lujasti toisiinsa ilman työkaluja. Osat voivat kiinnittää myös liimatipalla, jolloin ne kestävät rajuakin leikkejä. Valmiit mallit voi maalata.

Rakennussarjoja on eri vaikeusasteisia, vain muutaman palan sarjoista aina satoihin osiin. Sarjojen rakentaminen kehittää kolmiulotteisuuden hallintaa. Helpommat sarjat suositellaan 5 vuotiaasta alkaen ja vaikeimmat 8 vuotiaasta alkaen. Osat on numeroitu ykkösestä lähtien ja ne kootaan numerojärjestyksessä.

Katso kaikki rakennussarjat tästä PUURAKENNUSSARJAT

Kuorma-auton pituus on noin 26 cm
Kuorma-auton pituus on noin 26 cm

Rakennussarjoja on eri aihealueista:

P043 A
Kaivinkone

 

P005 juna
Junat
P020 moottoripyörä
Moottoripyörät
P050A tankki
Militaria
E023 A hevonen
Hevonen

 

Delfiini
Delfiini
Banda
Banda
Nukkekodin varusteet
Nukkekodin varusteet
Rakennukset
Talot
Linnat
Linnat
Joulupukki ja porot
Joulupukki ja porot
Luuranko
Luuranko