Julkaistu

Kesän 2022 suurin kultahippu 61.5 g Sotajoki

Isoja kultahippuja löytyy yhä, vaikka Lemmenjoen konekaivu on päättynyt.

Kultahippu isomus 61.5 g Kalervo Ruohoniemi
Kesän 2022 suurin kultahippu 61.5 grammaa löytyi täältä Sotajoelta Kalervo Ruohoniemen huuhdonta-alueelta

 

Elokuun 10. päivä 2022 löytyi 61.5 grammainen Isomushippu Kalervo Ruohoniemen kaivinkone kullanhuuhdonta-alueelta Sotajoelta. Kalervo huuhtoi kultaa Jari Myllykankaan ja Markku Hannun kanssa. Elokuu oli sateinen ja Sotajoen vedenpinta oli ennätyskorkealla. Kaivumonttuihin tuli myös vettä ja kaivumontun pohjan puhdistus oli vaikeaa. Koskaan ei oltu varmoja tuliko pohjalta kaikki kulta talteen. Montut peitettiin nopeasti, ettei huuhdontavesi joudu jokeen, vaan se kierrätetään selkeytysaltaiden kautta. Selkeytysaltaissa vesi puhdistuu.

 

isomushippu Kalervo Kuoniemi
Isomushippu hippu lämmittelee leirinuotiolla löytöpäivänä klo 19.30. Tähän mennessä vain viisi henkilöä on nähnyt hipun. Kuva Raimo Niemelä

Löytöhetkellä Jari Myllykangas nosti viimeiset kauhalliset huuhdontalaitteeseen ja Kalervo lähti leirille lämmittämään vaimonsa Hannelen laittamaa ruokaa.  Jari vilkaisi huuhdontaränniin ja sanoi Hannulle heidän mennessä leirille: ”Nyt se löytyi”.  Leirissä ruokailleessaan Jari kertoi ison hipun olevan odottamassa heitä rännissä.  Kassu epäili ison hipun löytymistä. Söivät rauhassa ja joivat vielä kahvit päälle.

Ei kuulunut riemunkiljahduksia eikä tanssittu intiaanitanssia. Kaikki kolme pohjolaasta totesivat, että siinä on pieni palkanlisä tälle kesälle.